After dinner drinks, ja niiden ryhmittely
After dinner drinkeiksi kutsutaan drinkkejä jotka nimensä mukaisesti nautitaan ruoan jälkeen. Ne ovat makeahkoja, kuohkeita, ja usein myös melko runsas energisiä. Usein juoma voidaan nauttia myös jälkiruokana makeutensa vuoksi.
After dinner drinkit ryhmitellään seuraavasti:
Kermaa tai runsaasti likööriä tai molempia sisältävät cocktailit:
Kermaiset drinkit sisältävät usein kahta tai useampaa alkoholijuomaa tai likööriä.
Esim. Alexandra
2 cl giniä
2 cl ruskeaa kaakaolikööriä
2-3 cl kermaa
Valmistetaan: koneravistimella
Lasi: cocktail lasi
Koristeeksi: muskottiraastetta
Flipit
Flippien valmistukseen käytetään kananmunaa, usein vain keltuaista. Tavallisimpia flippeihin käytettäviä alkoholeja ovat Sherry, madeira, calvados, viski ja konjakki.
Egg Nogit
Egg Nogit ovat maidolla pidennettyjä flippejä, jotka voidaan nauttia kylminä tai kuumina. Tavallisimpia egg noggeihin käytettäviä alkoholijuomia ovat konjakki, rommi, viski ja portviini.
Frappeet:
Frappeet viittavat enemmänkin tarjoilutapaan kuin drinkkiryhmään. Frappeet ovat jäämurskalla tarjottavia juomia, jotka tarjoillaan joko old fashioned-lasista tai isosta cocktail-lasista. Jos sekoitukseen tulee useaa alkoholia, ne sekoitetaan ensin kekskenään ennen jäämurskan sekaan kaatoa.Esim. Banana Rum
2cl banaanilikööriä
2cl vaaleaa rommia
2cl appelsiini mehua
jäämurskaa
valmistetaan ravistamalla
Kahvi,-kaakao-ja teejuomat:
kaakaojuomat voidaan tarjoilla kylmänä tai lämpimänä, kun taas kahvi-ja teejuomat tarjoillaan yleensä aina lämpimänä. Kuumat juomat tarjoillaan aina lämmitetystä lasista. Useiden juomien makeuttajana toimii sokeriliemi, mutta jos käytetään likööriä makeuttajaa ei usein tarvita ollenkaan.

Esim. Irish Coffee
4cl irlantilaista viskiä
12cl kahvia
2tl fariinisokeria
2rkl kermaa
Rakennetaan Irish coffee lasiin
Zoomit:
Zoomit sisältävät aina jotakin alkoholia, kermaa sekä hunajaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti