sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

JALLUA, KIITOS

Jaloviina, eli jallu


Jaloviina on suomalainen rypäletisleestä ja viljaviinasta valmistettu viina. Jaloviinan valmistuksessa käytetään värin vuoksi myös hieman sokeriväriä ja maun pehmentämiseksi sokeria. Sen valmistus aloitettiin vuonna 1932 kieltolain päätyttyä. Sitä myydään noin puoli miljoonaa pulloa vuodessa. Jaloviina ja Jallu ovat Altia Oyj:n omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä. Jaloviina alkoholipitoisuus on 38t-%.
Jaloviina on ainutlaatuista maailmassa, sillä muualla ei valmisteta konjakin ja viinan sekoitusta. Jallukola on suosituimpia jaloviinasta valmistettavia drinkkejä, 4cl jaloviinaa joka pidennetään kolalla, ja tarjoillaan jäillä grogilasisa. Jaloviinaa nautitaan sellaisenaan, snapsilasista tai juomasekoituksissa (limsalla pidennettynä).
Jaloviinaa myydään myös kolmen tähden versiona joka on enemmän konjakkinen, ja siinä on 40t-%. Sekä Jaloviina Kaskia, joka on savuinen ja sisältää 30t-%.

Meillä annos jaloviinaa maksaa 6,40€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti