sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

KOSSUA, EIKÖ ?

Koskenkorva

Koskenkorva (puhekielessä usein Kossu) eli Koskenkorva Viina on Suomalaisen Altia Oyj:n valmistama ja omistama alkoholijuomamerkki.

Koskenkorva on viljasta valmistettua kirkasta viinaa, johon on lisätty sokeria 3 g/litra. Se valmistettiin alun perin perunasta, nykyisin raaka-aineena on ohra. Perinteisen Koskenkorvan alkoholipitoisuus on 38 tilavuusprosenttia. Koskenkorva on saanut nimensä Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevasta Ilmajoen koskenkorvan kylästä, missä tuote tislataan jatkuvatoimisessa tislauslaitoksessa Koskenkorvan tehtailla 96-prosenttiseksi alkoholiksi. 
Tisle laimennetaan pohjavedellä 38-prosenttiseksi. Valmistusprosessi on enemmän teollisuusetanoli- kuin vodkaprosessi, koska siinä käytetään monimutkaista jatkuvatoimista tislausta yksinkertaisen panostislauksen sijaan, eikä tuotetta suodateta aktiivihiilellä, kuten monia vodkia. Koskenkorvaa saa kirkkaan 38-prosenttisen ohraviinan lisäksi 32- ja 30-prosenttisina. Koskenkorvaa voidaan nauttia sellaisenaan lämpöisenä tai kylmänä, snapsina taikka juomasekoituksissa. Esimerkkinä kossukola ja kossuvissy.

Meillä annos koskenkorvaa maksaa 6,40€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti