tiistai 12. tammikuuta 2016

MUUT BRANDYT

Brandy-tyyppejä ovat muun muassa:


  • Armanjakki, valmistetaan Armagnacin alueella Ranskassa, tislattu jatkuvalla tislauksella ja sen jälkeen kypsytetty tammitynnyrissä.
  • Calvados, omenabrandy, joka valmistetaan Omenasiideristä tislaamalla ja puutynnyreissä kypsyttämällä. Calvadosta valmistetaan rajatuilla alueilla Normandiassa.
  • Kirschwasser (tai kirsch), on saksankielisillä alueilla Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä valmistettavaa kirsikkabrandya.
  • Konjakki, valmistetaan Cognacin ympäristössä Ranskassa, tislataan kahdesti ja sen jälkeen kypsytetään tammitynnyreissä vähintään kaksi vuotta.
  • pomace brandyt, käytetystä rypäleiden puristusjätteestä tehdään muun muassa italialainen Grappa ja ranskalainen marc.
  • Pisco, tislataan Perun ja Chilen viinialueiden rypäleistä.
  • Armenialainen brandy, on Armenian pääkaupungissa Jerevanissa valmistettavaa Brandya.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti