- Armanjakki, valmistetaan Armagnacin alueella Ranskassa, tislattu jatkuvalla tislauksella ja sen jälkeen kypsytetty tammitynnyrissä.
- Calvados, omenabrandy, joka valmistetaan Omenasiideristä tislaamalla ja puutynnyreissä kypsyttämällä. Calvadosta valmistetaan rajatuilla alueilla Normandiassa.
- Kirschwasser (tai kirsch), on saksankielisillä alueilla Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä valmistettavaa kirsikkabrandya.
- Konjakki, valmistetaan Cognacin ympäristössä Ranskassa, tislataan kahdesti ja sen jälkeen kypsytetään tammitynnyreissä vähintään kaksi vuotta.
- pomace brandyt, käytetystä rypäleiden puristusjätteestä tehdään muun muassa italialainen Grappa ja ranskalainen marc.
- Pisco, tislataan Perun ja Chilen viinialueiden rypäleistä.
- Armenialainen brandy, on Armenian pääkaupungissa Jerevanissa valmistettavaa Brandya.
tiistai 12. tammikuuta 2016
MUUT BRANDYT
Brandy-tyyppejä ovat muun muassa:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti